Medlemsportrett: Hôtel Charmante

I en bakgate i Bergen sentrum blomstrer utelivet. Skostredet har vært viktig helt siden middelalderen, og er i dag hjemmet til noen av landets aller beste serveringssteder – og nå også hotell. Dette er en reise tilbake i tid- i hjertet av Skostredet.

Foto: Hôtel Charmante

Historisk viktig lokasjon

Skostredet i Bergen har satt sitt preg på Bergens byhistorie i flere århundrer. På et tidspunkt delte 36 skomakerboder på den ikoniske gata. I dag er den fylt med rikt uteliv. Frank Ditlaroche er en av de som virkelig har sett potensialet her, og eier en rekke av serveringsstedene som holder til i Skostredet. – Vi har etablert oss i Skostredet i Bergen og ønsker å utvikle gaten videre innenfor gastronomiske opplevelser – og så ble det også hotell. Skostredet er i dag blitt en trendy liten «destinasjon i destinasjonen», en bydel i vekst, sier eier Frank Ditlaroche.

Skostredet er i dag blitt en trendy, liten «destinasjon i destinasjonen
— Frank Ditlaroche, hotell- og restauranteier
  1. Den kreative staben på Brasserie Chérie, i samme bygg som hotellet - Og maten? utsøkt franskinspirert og sjarmerende den også, selvfølgelig!

  2. Alle detaljer spiller inn for å skape den helt riktige, franske, tidlig 1900-talls- stemningen.

Byens første brasserie – og boutiquehotell

– Det begynte egentlig med at vi skulle etablere en fransk restaurant i Skostredet. Planen var å starte brasserie, men de planene endret seg fort.Vi fikk muligheten å få større lokaler – og da ble det et franskinspirert boutiquehotell også. Brasserie Chérie og Hôtel Charmante ligger i samme bygg, så du får både fantastisk mat og drikke, og en minneverdig hotellopplevelse i ett. –Morten Tungesvik styrer kjøkkenet, og restauranten har vært fullbooket hver eneste kveld siden vi åpnet, sier hotelldirektør Renate Morild.

Epoken som gjenspeiler det gode liv

–Hvorfor valgte dere fransk dekor? –Vi er forelsket i den franske epoken som fant sted i begynnelsen av 1900-tallet. Den representerer det gode liv, liberalisme, boblende drinker og ikke minst – en smak av Moulin Rogues storhetstid. Designmessig har vi definert den gjennom tapet med ekstravagante mønster, velourkledde møbler, flotte gardiner, utsmykkede lamper, mystikk og ikke minst – god komfort. En annen morsom fakta er at ingen av hotellrommene har tv – men samtlige er utstyrt med høytalere for trivelig musikk og et vinskap som “minibar”, fylt med utsøkte viner, smiler Frank.

Et unikum i Norge

Med sitt gjennomførte interiør og ekstravagante konsept, er Hôtel Charmante unikt i vårt langstrakte land. Renate forteller at de er de eneste i Norge med dette konseptet, og at det ikke finnes maken.

Det er Andreas Wassbjer og Frank O. Ditlaroche som står bak konseptet, sammen med sin kjære Malene Rønning og Linn B. Ditlaroche, alle detaljene har vi samlet gjennom turer både utenlands og innenlands. Det er mange små skatter som vi har funnet, og kundene våre setter virkelig pris på alle detaljene, sier Frank.

–Vi har allerede planer om å utvide Hôtel Charmante i Bergen, med flere rom og konferanserom. I dag består hotellet av 41 unike rom både i fasong, farger, tapet, tepper og møbler. Jeg kan også røpe at dersom vi finner de riktige lokalene i rett område, er det ikke umulig at vi ekspanderer utenfor Bergen, sier han.

Gjestene våre er flinke til å formidle om sine opplevelser, og det får folk til å ville prøve på det selv.
— Frank Ditlaroche, hotell- og restauranteier

En pangstart i hotellbransjen

Etter oppstart i september 2023 har både restauranten og hotellet opplevd stor suksess. Takket være god planlegging og lang erfaring i bransjen, har teamet bak klart å etablere seg som en seriøs aktør i markedet. Renate forteller at de fleste gjestene kommer dit på grunn av at de har hørt godt om hotellet, og at stamgjestene er flinke til å dele ordet på gata. De kan også si seg fornøyd med god omtale, da de siden åpningsdato nesten utelukkende har mottatt femstjerners anmeldelser.

–Folk velger oss for opplevelsen sin del. Gjestene våre er flinke til å formidle om sine opplevelser, og det får folk til å ville prøve på det selv. Vi tilbyr helt enkelt en liten reise til Paris, sier hotelldirektøren.

Parisisk søndag

For å gjøre slutten på uken litt lettere for folk, kjører Hôtel Charmante Parisisk søndag, hver eneste søndag. For gjestene innebærer det halv pris, for Hôtel Charmante innebærer det gjester hele uken. Det har raskt utviklet seg til et populært konsept, med mange stamgjester.

– Parisisk søndag lar våre gjester avslutte søndag kveld med et godt måltid, før man mandag morgen våkner opp i en god seng til en deilig à la carte-frokost – i et 1900-talls Paris. Gjestene våre elsker konseptet, smiler Renate.

Stolt Systemkjøpkunde

Frank Ditlaroches selskap Cristal Management som driver Brasserie Chérie, i tillegg til flere restauranter i Skostredet, har i flere år vært tilknyttet Systemkjøps innkjøpssamarbeid. Helt siden 2019 har de tatt del

av de mange fordelene man har som medlem, og han nevner at de har vært en nøkkelpartner i prosessen med nyåpning av restauranter. Han forteller også at de har benyttet Servicegrossisten Måkestad for innkjøp av råvarer siden 2010, og forteller at de gjør forsyningen av råvarer både smidig og forutsigbar.

Fakta om Hôtel Charmante

• Åpnet dørene i september 2023

• Helt unikt hotellkonsept i Norge

• 41 lekre rom med fransk dekor

• Eget brasserie med utsøkt mat

• «Parisisk søndag» – halv pris på søndager

Forrige
Forrige

Kunstig intelligens på kjøkkenbenken

Neste
Neste

Stålkontroll på kostnadene