Medlemsportrett: Parkkaféen i Sandnes

Et lite utsalg med mye sjel!

Det er mye godt å finne på menyen hos Parkkaféen!

I en park litt i utkanten av Sandnes ligger det er lite, lilla hus. Er du så heldig å komme hit i åpningstiden, må du skynde deg og følge duften av nystekte boller.

- For bollene flyr unna når Lena Grimsrud åpner serveringsluka for sultne parkturister.

Den lille kafeen ble opprinnelig bygget på 80-tallet, som toalettanlegg for parken. I dag leier Lena leier den spesielle bua av kommunen. Sammen med det dyktige teamet sitt har hun skapt et helt spesielt utfartssted for sandnesfolk.

Sideprosjektet som ble bedrift

Lena er selv oppvokst i Sandnes og har vært mye i Sandvedparken i oppveksten. Hun er egentlig utdannet ergoterapeut, men for ni år siden fikk hun en idé, og hun fikk lyst til å gi noe tilbake til lokalsamfunnet hun er så glad i. Da hun fikk tillatelse til å gjøre noe i bygget i parken, grep hun sjansen:

– Jeg kunne jo ikke så mye annet enn bollebakst, men jeg satte i gang med dette som et deltidsprosjekt. Da koronatiden startet, trodde vi at vi måtte gi oss, men det ble stikk motsatt: Siden vi serverte under kontrollerte forhold ut til kundene i friluft, fant folk et fristed hos oss her ute i en spesiell tid.

I løpet av disse to årene fikk vi det plutselig veldig travelt: Vi ansatte en kokk og utvidet til full meny fra 2021. Nå er driften blitt et fulltidsprosjekt.

Lena og staben baker mange porsjoner gjærbakst gjennom hele dagen, i det lille lokalet. De rykende ferske bollene er evig populære.

– Vi trodde kanskje det ville bli ensformig med boller i starten, men dette har virkelig slått an, sier Lena.

Variert meny og egen kyllingkraft

Men det går ikke lenger bare i bolle. Parkkaféen byr på et variert utvalg av hjemmelaget mat – fra supper kokt på kraft laget fra bunnen av, til pastasalater og surdeigsbrød. De legger sin stolthet i å kun bruke rene, gode råvarer. – Det er viktig for oss at maten vi serverer har skikkelig smak og lukt, og at det er en opplevelse å komme hit, forteller Lena. På Parkkaféen får du servert en veldig god og populær kaffe, fra en flott baristamaskin. Her er det viktig for Lena at gjestene får servert kvalitet.

– Klart vi kunne valgt å gjøre det annerledes, men det er dette som er gøy: Å kunne tilby kundene noe helt eget og ærlig!

I tillegg til kafedriften tilbyr Parkkaféen catering med blant annet tapas og kosepakker. Alt på menyen kan egentlig fås som catering – singelpakket eller på fat. Kafeen har etter hvert etablert en solid kundegruppe også på dette området. Bestillinger fra bedrifter er med på å holde driften stabil året rundt, også i lavsesongen når kafeen har åpent fra torsdag til søndag.

Lange køer for ferske boller

Når sola skinner i Sandnes i helgene, kan folk gjerne kan stå opp mot en time i kø for å få en matbit i grønne omgivelser. – Jeg må av og til klype meg i armen over hvor fine kunder vi har. Mange er trofaste og kommer igjen og igjen. Det setter vi utrolig stor pris på, sier Lena.

– Dette er en så utrolig kjekk plass å jobbe, og med en fantastisk gjeng med flinke kolleger. Vi merker jo at trykket gradvis har blitt større, men prøver å drive så trygt vi kan med det vi har og ta vare på hverandre. Etter hvert har vi bygget oss opp en god erfaring, og vi er gode på å se løsninger. Den fantastiske staben gjør sitt ytterste for at alt skal gå rundt, sier driveren.

 

Lokale hjelpere

– Vi har hatt et tett samarbeid med D. Danielsen og Systemkjøp helt fra starten, sier Lena. – Det er vi veldig fornøyd med.

Regionskontakten min hos Systemkjøp, Lise, følger oss godt opp. Hun hjelper oss med alt fra gjennomgang av salg og priser til å finne det rette utstyret vi trenger. Det fungerer veldig godt for oss. Salgsbonusen kommer også veldig godt med. Da setter vi ofte av litt til å gjøre oppgraderinger i kafeen. Vi setter stor pris på samarbeidet og den hjelpen vi får.

– Vi ønsker også å være fleksible, og er også veldig opptatte av å bruke lokale samarbeidspartnere og leverandører, – med folk som har den samme lidenskapen for mat som oss.

Givende servering

Driften krever en grundig planlegging. For å møte rushet i helgene, er det viktig å ha nok bemanning og gode rutiner på plass. For Lena betyr det også noe helt spesielt å få drive kafé i en park som betyr så mye for henne personlig. Lena og staben hennes ønsker å være en del av fellesskapet her og bidra til at Sandvedparken forblir et levende og hyggelig sted for alle.

Og hjertet for servering er med dem hele tiden:

– Når vi åpner luka og er klare til å servere. Det er det som er gøy!

Neste
Neste

Nyheter fra Grilstad Foodservice